Super Mario 64 game sells for record-breaking $1.5m at auction

An original Zelda cartridge and a Mario game set successive records at auction within days.
Forrás >>


További hasonló találatok:

A copy of 'Super Mario 64' sold for over $1.5 million, the most ever paid for a video game

A copy of "Super Mario 64" has sold for more than $1.5 million, smashing the record for the most expensive sale ever of a video game at auction.
További részletek >>


'Legend of Zelda' sells for $870,000 at auction, a record for a video game

A sealed, rare version of the iconic Nintendo game "The Legend of Zelda" sold for $870,000 at auction on Friday, making it the most expensive video game ever sold, according to Heritage Auctions, the auction house that ran the sale.
További részletek >>


'Special' kelpie sells for staggering $27,000 at working dog auction

A "special" Australian kelpie has sold for a record-breaking 35,200 Australian dollars ($27,090) at a working dog auction in the country's Victoria state.
További részletek >>


New Zealand houseplant sells for $19,200 in online bidding war

A houseplant with just nine leaves has sold for a record-breaking $19,297 on a New Zealand auction site.
További részletek >>


New Zealand houseplant sells for $19,200 in online bidding war

A houseplant with just nine leaves has sold for a record-breaking $19,297 on a New Zealand auction site.
További részletek >>


Michael Jordan's game-worn North Carolina jersey sold for record $1.38 million

A game-worn jersey belonging to Michael Jordan from his sophomore season at the University of North Carolina was sold for a record $1.38 million on Saturday at Heritage Auctions.
További részletek >>


Kanye West's Yeezys just sold for a record-breaking $1.8 million

Kanye West's Nike Air Yeezy samples have sold for a staggering 1.8 million in a private sale, making them the most expensive sneakers in the world. The shoes blew past their original valuation of $1 million and fetched the highest publicly recorded price for any pair of sneakers, confirmed Sotheby's auction house in a statement on Monday.
További részletek >>


A Panasonicnak is lesznek 48 hüvelykes OLED tévéi

Az OLED panellel szerelt készülékek ugyan már jó pár éve meghatározó részét képezik a tévépiacnak, de először 2020-ban történt meg, hogy egy gyártó 55 hüvelykesnél kisebb méretben kínált ilyen típusú okostévét. A dél-koreai LG kifejezetten a gamereket szólította meg a szokásosnál kisebb, 48 hüvelykes kijelzőkkel, nem sokkal később pedig a Sony is előrukkolt hasonló modellel. Az új irányvonal pedig megtetszhetett a Panasonicnak is, hiszen a japán vállalat bejelentette, hogy a 2021-es tévéportfóliójuk három sorozatában (JZ1500, JZ1000 és JZ980) a hagyományos 55 és 65 hüvelykes típusok mellett elérhetők lesznek a 48-as készülékek is. Panasonic JZ980 okostévé.Az új tévékre persze nem csak ezért lesz érdemes figyelni: mindegyikben elérhető lesz a HCX Pro AI processzor, amit az idei csúcsmodellel, a JZ2000-vel párhuzamosan ...
További részletek >>


Elsőként a Samsung tévéi kapták meg a Wi-Fi 6E tanúsítványt

A Samsung 2021-es Neo QLED 8K TV modelljei (QN900A, QN800A) az elsők között nyerték el a Wi-Fi 6E tanúsítványt a Wi-Fi Szövetségtől – jelentette be a dél koreai gyártó. A Wi-Fi 6E szabvány lényege, hogy a kompatibilis eszközök a meglévő 2,4 GHz és 5 GHz frekvenciák mellett már a 6 GHz-es sávot is képesek használni. Ennek előnye a nagyobb sávszélesség, az adatok gyorsabban feldolgozása, amivel alacsonyabb késleltetés és megbízhatóbb hálózati kapcsolat érhető el. Kapcsolódó Napelemes távirányítóval érkeznek a Samsung új tévéi A dél-koreai gyártó nemcsak az új Neo QLED okostévéit mutatta be, de kiderült, hogy a fenntarthatság érdekében jönnek a napelemes távirányítók is. A Samsung ígérete szerint a Wi-Fi 6E technológia nemcsak a 8K-s és ebből következően kifejezetten drága Neo QLED modellek ...
További részletek >>


Ha nem volt elég átélni, most végig is játszhatjuk 2020 történéseit

Minden bizonnyal már senki nem akar arról hallani, mennyire gyötrelmes év volt a 2020-as, de érdemes kivételt tenni egy ilyen tematikájú minijátékkal, a 2020 Game-mel. Max Garkavyy programozónak is akadt egy kis szabadideje a koronavírus miatt, így fél év alatt egyedül elkészítette az oldalra görgetős platformjátékot, amiben a tavalyi év nehézségei köszönnek vissza leküzdendő akadályokként. Indul rögtön az Ausztráliában tomboló erdőtüzekkel, majd jön a tüskés kórokozóként ábrázolt új koronavírus, aztán a többi már történelem, természetesen a Donald Trump és Joe Biden közti küzdelem sem marad ki. Az események felett úgy gyakorolhatunk kontrollt, mintha csak Super Mario Bros.-t játszanánk, egyszerűen csak a felfele nyilat kell nyomkodni az ugrások időzítéséhez. Böngészőben futó program lévén számítógépen a ...
További részletek >>


Felfoghatatlan összegért kelt el egy régi Super Mario

Másfél millió dollárért (kb. 449 millió forint) kelt el egy bontatlan csomagolású Super Mario 64 Nintendo-játék egy dallasi aukción – írja az MTI. A Heritage Aukciósház közleménye szerint az 1996-os játékért vasárnap rekordárat, 1,56 millió dollárt (467 millió forintot) fizettek ki, ennyi pénzt még sohasem adtak egyetlen videojátékért sem. Az árverési ház szóvivője azt nem hozta nyilvánosságra, hogy ki volt a vásárló. A Super Mario 64 a Nintendo 64 konzol legkelendőbb játéka volt, ebben a játékban jelent meg először háromdimenziós karakterként a főhős, Mario. A Nintendo egy másik, bontatlan csomagolású játéka, a Legend of Zelda pénteken kelt el az aukciósháznál 870 ezer dollárért (261 millió forintért). A Heritage videojáték-szakértője elmondta: még őket is meghökkentette, hogy a programért több mint egymillió ...
További részletek >>


E3 2021: Ubisoft kicks off event with Avatar and Mario + Rabbids reveals

A new game based in James Cameron's movie, a Mario + Rabbids sequel, and Rainbow Six started off E3.
További részletek >>


Rare 'Double Eagle' gold coin sells for a record $18.9M

One of the last gold coins ever struck for circulation in the US sold for a record $18.9 million in New York on Tuesday.
További részletek >>


Game-worn Jordan college jersey sells for record $1.38m

Basketball legend Michael Jordan's game-worn jersey from his sophomore season at the University of North Carolina sold for a record $1.38m (£1m) on Saturday.
További részletek >>


Rare original Superman comic sells for record $3.25 million

An "exceedingly rare" copy of a comic book that introduced Superman for the first time has sold for a record-breaking price.
További részletek >>


Banksy painting celebrating nurses as superheroes sells for record sum

A painting by the artist Banksy honoring UK healthcare workers has set a new record for the artist, selling for £16.7 million ($23.1 million) at Christie's in London.
További részletek >>


Buyer behind $69m record-breaking art sale revealed

The buyer of a digital artwork sold for $69 million was named as a crypto asset investor known by the pseudonym "Metakovan," auction house Christie's confirmed on Friday.
További részletek >>


Apple kütyü segítségével lett meg a lopott bicikli

A bostoni rendőrség az Apple AirTag nevű, gombalakú nyomkövetőjének segítségével lelt rá egy lopott drótszamárra–számolt be róla az Apple Insider. Gene Gorter kerékpárja július negyedikén tűnt el a ház elöl, a rendőrségen másnap jelentette be a lopást. Emellé megadta a biciklijére felszerelt AirTag információit is, ami egy kistáskában volt elrejtve, abban a reményben, hogy ha egyszer ellopják, a tolvajnak nem tűnik fel a kütyü. Így is lett, mivel a rendőrség pontosan be tudta azonosítani a bicikli helyét, ami közel volt ahhoz a kukához, amibe a tolvaj behajította a táskát a benne lévő AirTaggel együtt. A rendőrök szerint mivel a tolvaj semmi használhatót nem talált a kiszsákban, ezért azt egyszerűen kidobta. A történet ugyan egy szerencsés megtalálásról szól, az Apple mégsem elsősorban tolvajok követésére ajánlja ...
További részletek >>


Tiny Leonardo da Vinci sketch fetches over $12M

A tiny sketch of a bear by Leonardo da Vinci sold for over $12 million on Thursday, setting a new auction record for a drawing by the renaissance artist.
További részletek >>


Da Vinci bear drawing expected to fetch up to £12m at auction

Head of a Bear is more than 500 years old and could set a new record for a da Vinci sketch.
További részletek >>


Ezért történhet meg az, hogy egy filmből hiányzik, amit az előzetesben látunk

Elvileg az előzetesek azért vannak, hogy kedvet kapjunk egy filmhez, ugyanakkor megtörténik néha az is, hogy amit az előzetesben látunk, az a filmben nincs is benne. Így volt ez például a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet című filmben. A Game Radar szerint valószínűleg azért, mert bizonyos jeleneteket újraforgattak, átdolgoztak még. Vannak azonban olyan esetek is, amikor valami nagyon hasonlót látunk a filmben és az előzetesben is, de mégis különböznek. Egy tiktoker, Lauren Wheeler, a Mindig az ördöggel című filmmel, illetve benne Robert Pattinson ujjnyalogatásával mutatott erre példát. Az előzetesben a színész a hüvelykujját nyalja le, míg a filmben a középső- és mutatóujját. Wheeler szerint ez a filmek korhatár-besorolásáért felelős Amerikai Mozgókép Szövetség (MPA) miatt történhetett meg, ez az ő ...
További részletek >>


Woman who secretly kept Princess Diana's car sells it for $72K

A car given to Princess Diana by Prince Charles as an engagement present has sold for more than £52,000 ($72,000) at auction.
További részletek >>


Painting 'forgotten' by its owners sells for $9 million

A "forgotten" painting kept in the same family for generations has sold for 7.68 million euros ($9.1 million) at auction after experts discovered it was the work of French painter Jean-Honoré Fragonard.
További részletek >>


Car given to Princess Diana from Prince Charles sells for $72,000

A car given to Princess Diana by Prince Charles as an engagement present has sold for more than £52,000 ($72,000) at auction.
További részletek >>


Italy defeats Austria in extra time at Euro 2020 to surpass its own 82-year-old unbeaten record

Italy needed extra time to defeat Austria 2-1 in the round of 16 at Euro 2020, surpassing its own 30-game unbeaten run set in 1939 and qualify for the quarterfinals of the tournament.
További részletek >>


Italy defeats Austria in extra time at Euro 2020 to surpass its own 82-year-old unbeaten record

Italy needed extra time to defeat Austria 2-1 in the round of 16 at Euro 2020, surpassing its own 30-game unbeaten run set in 1939 and qualify for the quarterfinals of the tournament.
További részletek >>


Itt az újrahasznosított műanyagból készült LEGO kocka prototípusa

A LEGO Csoport bemutatta az újrahasznosított műanyagból készült LEGO kocka prototípusát. Az eldobott PET palackokból készült prototípus az első, ami újrahasznosított anyagból készült, és ami megfelel a cég szigorú minőségi és biztonsági feltételeinek. A cégnél egy több mint 150 tagú csapat dolgozik azon, hogy fenntartható megoldásokat találjon a LEGO termék számára, és az elmúlt 3 évben az anyagtudósok és mérnökök több mint 250 PET anyagvariációt és több száz műanyag alternatívát teszteltek. Ennek eredményeként jött létre az (a képeken is látható) prototípus, ami minden szempontból (minőség, biztonság, játékélmény, összeilleszthetőség) megfelel a dán játékgyártó elvárásainak. „Nagyon izgatottak vagyunk az áttörés miatt. A legnagyobb kihívás a fenntarthatóság felé vezető úton az anyagok ...
További részletek >>


Itthon is kaphatók lesznek a Huawei új okosórái

Magyarországra is elhozza legújabb okosóráit a Huawei: a Watch 3 széria egyes modelljei többek között mérik a bőr hőmérsékletét, akár három hétig bírják egyetlen feltöltéssel, és immár a telefonhívásokat is kezelik. Érdekesség továbbá, hogy ezeken az eszközön mutatkozik be a hazai piacon a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszere, a Harmony OS. A Watch 3 ívelt üveglapot kapott, 316L rozsdamentes acélvázzal és vadonatúj koronával rendelkezik, utóbbi érzékeli a különböző mértékű nyomást és érintésre haptikus visszajelzést ad. A HarmonyOS-nek hála az órák könnyedén összekapcsolhatók a Huawei mobilokkal, az eSim-nek hála pedig nemcsak hívásokat indíthatók és fogadhatók, de adott a zenestreamelés lehetősége is. HuaweiAz új órák fitnesz- és egészségfunkciói akár százféle edzésmódot támogatnak, az SOS ...
További részletek >>


Július 29-én mutatkozhat be a Huawei P50

A Huawei hivatalosan 2021. július 29-én ránthatja le a leplet a Huawei P50 telefonokról – írja a GSMArena. A telefon létezése régóta nem titok, de a gyártó eddig csupán egyetlen képet osztott meg a készülékről, amin már két kerek és méretes kameresziget látható. A portál cikkében arról is szó esik, hogy jó eséllyel (részben a Donald Trump-féle szankcióknak köszönhetően) az említett időpontban csak a 4G-s verziókat mutatja be a Huawei, és az 5G hálózatokra is kapcsolódni képes modellek leleplezésére csak valamikor később kerülhet sor. A P-széria persze mindig is a kameráiról volt híres, és amennyiben hinni lehet a pletykáknak, akkor a P50 Pro és a Pro+ modellek 1 hüvelykes Sony IMX800 szenzorral és 1/1,18 hüvelykes ultraszéles modullal kerülnek majd forgalomba. Az európai premier ugyanakkor igencsak kérdéses, hiszen a Honor ...
További részletek >>


Kooperatív játékélménnyel bővül a LEGO Super Mario

A LEGO tavaly mutatta be a Nintendoval közösen fejlesztett LEGO Super Mario készleteket, melyekkel a két vállalat a klasszikus Super Mario-játékokat és a pályaépítő Super Mario Maker programokat ültette át építőjáték formájába. Kaptunk egy képernyőkkel és érzékelőkkel felszerelt Mario figurát, amivel teljesíteni lehetett a saját építésű vagy mások által készített, az eredeti videójátékokat idéző pályákat. A különleges Mario csak a kezdőcsomagban (LEGO 71360) kapott helyet, amiből csupán egy egészen rövidke szakaszt lehetett építeni, de e mellé a dán játékgyártó kiadott több (Mario nélküli) kiegészítőt is, amikkel nemcsak az alap helyszínt lehetett bővíteni, de ezeknek hála új lehetőségekkel és kihívásokkal lett gazdagabb a játékmenet is. Kapcsolódó A LEGO Super Mario jóval több, mint aminek ...
További részletek >>


Szólj hozzá!