UK bans US neo-Nazi group under terror laws

US group The Base, which aims to start a race war, is banned after recruitment efforts in Britain.
Forrás >>


További hasonló találatok:

Biden aims to counter China's global infrastructure project with new G7 initiative

The United States says it will be a lead partner in a new global, climate-friendly infrastructure program with its Group of 7 partners, part of President Joe Biden's larger efforts at the G7 summit to better position the US and its allies to compete with China in the aftermath of the coronavirus pandemic.
További részletek >>


Germany bans Muslim group over alleged terror donations


További részletek >>


Ex-British police officer convicted for being member of banned neo-Nazi group is jailed

A former British police officer convicted earlier this month of belonging to a banned neo-Nazi group in the United Kingdom has been sentenced to four years and four months in jail, a representative of London's Central Criminal Court told CNN on Friday.
További részletek >>


Former British police officer convicted for being member of banned neo-Nazi group is jailed

A former British police officer convicted earlier this month of belonging to a banned neo-Nazi group in the United Kingdom has been sentenced to four years and four months in jail, a representative of London's Central Criminal Court told CNN on Friday.
További részletek >>


British police officer convicted of membership of neo-Nazi organization

A London jury has convicted a British police officer of being a member of a banned neo-Nazi group.
További részletek >>


Facebook, Google, Twitter and other tech firms could leave Hong Kong over doxxing bill, industry group says

Changes to Hong Kong's data protection laws could force some companies to stop providing services in the city, according to an industry group that represents some of the world's top tech firms.
További részletek >>


Hong Kong arrests group including teenagers over alleged terror plot

The group is accused of plotting bombings, as officials warn of "dangerous ideologies" in the city.
További részletek >>


WWII code-breaker makes history on UK currency

The scientist Alan Turing helped end WWII by deciphering Nazi messages. In the 1950s, the UK convicted him under Victorian-era homophobic laws. Today, his legacy is being celebrated with an artwork and by making Turing the face of Britain's new £50 note.
További részletek >>


Euro 2020: Harry Kane will start for England against Czech Republic - Gareth Southgate

England striker Harry Kane will start his side's final Euro 2020 group game against the Czech Republic, manager Gareth Southgate confirms.
További részletek >>


Hummels own goal helps France beat Germany

World champions France start their Euro 2020 campaign with a win over Germany thanks to Mats Hummels' own goal in a heavyweight Group F match.
További részletek >>


See kids 'brilliantly' recreate CNN story about Kenya's conservation efforts

See how a group of talented young Kenyan creators recreated CNN International Correspondent Larry Madowo's story about Kenya's conservation efforts.
További részletek >>


„Lincseljünk négert ma este!” – több száz afroamerikait mészároltak le száz éve a „fekete Wall Streeten”

A huszadik század elején Oklahoma az ígéret földje volt a rabszolgaságból felszabadított afroamerikaiak számára, akik egymás után alapították a fekete városokat a telepesek által csak a 19. század végén elfoglalt területen, és sokan közülük – mai értéken számolva – milliomosok lettek. Különösen igaz volt ez az olajlelőhelyekből meggazdagodó, a világ olajfővárosaként emlegetett Tulsára, ahol az 1900-as évek elején két gazdag fekete vállalkozó, O.W. Gurley és J.B. Stradford létrehozta a Greenwood nevű, feketék lakta negyedet, ami gazdagságával kivívta a fehérek irigységét. A Fekete Wall Street 1921-ben már több mint tízezer fekete, nagy többségük fehéreknek dolgozó kétkezi munkás élt a 35 háztömbnyi területen elterülő kerületben, ahol kialakult egy gazdag fekete elit: a vállalkozók elkezdtek vagyont felhalmozni, ...
További részletek >>


Elkerülték férfi kéziseink a halálcsoportot a budapesti Európa-bajnokságon

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kisorsolta a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság csoportjait. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar válogatott a B csoportban szerepel majd, amelybe sorrendben a portugál, izlandi és holland csapat került még be. A legnehezebb csoportnak egyértelműen a C-jelű négyes tűnik, amelyben Horvátország, Szerbia, Franciaország és Ukrajna szerepel majd. LIVE DRAW: Here are the final groups of the Men's EHF EURO 2022 The Battle for the Throne can start First reaction? Group A: Group B: Group C: Group D: Group E: Group F: #ehfeuro2022 #watchgamesseemore — EHF EURO (@EHFEURO) May 6, 2021 A 24 csapatot hat csoportba osztották, minden négyesből az első kettő jut a középdöntőbe, ahol a magyarok – továbbjutás esetén – az A és a C csoportból érkezőkkel találkoznak. A tornát január ...
További részletek >>


US birth rate falls 4% to its lowest point ever

The rate drops for mothers of every measured race and ethnicity, and in nearly every age group.
További részletek >>


Russia bans Navalny's political network by labeling it an 'extremist' group and arrests his lawyer in Moscow


További részletek >>


France arrests ex-members of Italy terror group Red Brigades

Seven people involved with terror groups active in Italy in the 1970s and 1980s are detained.
További részletek >>


Britain is sending a huge naval force through some of the most tense waters in Asia

The largest naval flotilla assembled by Britain in recent years will set sail in May on a months' long voyage through the Pacific, the country's Defense Ministry said Monday.
További részletek >>


UN condemns 'reprehensible' UK race report for repackaging 'racist tropes into fact'

A group of United Nations human rights experts on Monday strongly condemned a recent British government-backed report into institutional racism, saying it offered "no evidence" to support its finding that the UK is not institutionally racist.
További részletek >>


Gruppe S: German far-right group on trial for 'terror plot'

The 12 men are accused of planning attacks on migrants, Muslims and politicians in Germany.
További részletek >>


Snap and Twitter are backing India's answer to TikTok

Snap and Twitter are among a group of investors that have just poured half a billion dollars into Mohalla Tech, an Indian startup that owns social media platform ShareChat as well as Moj — a TikTok-like app that has soared in popularity since the Chinese original was banned in India last year.
További részletek >>


Pence launches political advocacy group with an eye to the Trump legacy -- and his own future

Former Vice President Mike Pence on Wednesday announced the launch of a new political advocacy group, "Advancing American Freedom," a move designed with an eye to his political future and his efforts to help shape the conversation around the Trump administration's legacy.
További részletek >>


Orbán Viktor lányánal nem, de feleségénél befolyásosabb Müller Cecília

A magyar Forbes hetedszer készítette el a legbefolyásosabb magyar nők listáját, mint írták, talán az eddigi legszubjektívebbet. A legbefolyásosabb nőket négy kategóriába (közélet, gazdaság, média, kultúra) sorolták. Mint írták, a konkrétumok mellett nézték, hogy egy év alatt ki milyen eredményeket ért el, milyen kapcsolatokat ápol más befolyásos vezetőkkel, milyen lobbierővel bír, mekkora volt a felhajtás körülötte, milyen eléréssel rendelkezik az informális szakmai és női körökben, a közösségi platformokon, vállal-e közéleti szerepet, kiáll-e fontos társadalmi ügyekért. A Forbes-lista szereplőinek sorrendjéről a fenti kritériumok alapján szavazással döntött a szerkesztőség. Általánosságban állapították meg, hogy Magyarországon egyre inkább az érvényesül, aki közel van a tűzhöz. Üdítő, ritka színfolt, ...
További részletek >>


Kohima: Britain's 'forgotten' battle that changed the course of WWII

A group of British-Indian soldiers held off an entire Japanese division for three months in 1944.
További részletek >>


Kohima: Britain's 'forgotten' battle that changed the course of WWII

A group of British-Indian soldiers held off an entire Japanese division for three months in 1944.
További részletek >>


Mire mehet egymással Biden és Putyin?

Joe Biden külpolitikai kérdésekben az egyik legtapasztaltabb elnöknek számít, korábban nyolc évig volt Barack Obama alelnöke, azt megelőzően a szenátus külügyi bizottságának tagja, egy időben a vezetője. Az elnöksége előtt álló kihívások számosak lesznek, hiszen nemcsak a Trump-adminisztráció által okozott károkat kell helyreállítania, de folytatnia kell azokat a feladatokat is, amelyek az amerikai nagyhatalmi elsőbbség fenntartását szolgálják katonai, gazdasági vagy éppen politikai értelemben. Oroszország ebben a problémahalmazban kiemelt szerepet játszik, nem is elsősorban azért, mert közvetlenül fenyegetné Amerikát, hanem, mert az USA vezette nemzetközi rendszert sok helyen tudja gyengíteni, miközben haditechnikai értelemben számos területen továbbra is Washington vetélytársa (különösen az atomfegyverek és a hiperszonikus ...
További részletek >>


US police vehicle ploughs into crowd watching 'burnouts'

Footage shows a police car apparently driving through a group at a street race in Washington state.
További részletek >>


Már a társkeresőkön sem tűrik meg a Capitolium támadóit

A Tinder, Bumble, Hinge és OkCupid társkereső szolgáltatások elkezdték kitiltani azokat a felhasználókat, akik részt vettek a Capitolium ellen elkövetett ostromban. A The Washington Post beszámolója szerint a platformok üzemeltetői a felhasználók adatlapjaira feltöltött képeket vizsgálják át, és ha a felvételek arra utalnak, hogy a társkereső részt vett a lázongáson, letiltják a profilját. A keresésben a felhasználók is segítenek, akik közül néhányan arra is képesek, hogy elkezdjenek ismerkedni egy feltételezett zavargóval további bizonyítékok szerzése érdekében, vagy liberálisról konzervatívra állítják adatlapjukon a politikai irányultságukat, hogy könnyebben akadjanak nyomra. Az eddigi tapasztalatok alapján a résztvevők egy része kimondottan büszke arra, hogy ott voltak a támadáskor, dicsekszenek is vele. A Tinder, Hinge ...
További részletek >>


Euro 2020 final: 'Security breach' at Wembley Stadium as small group of people enter venue

A small group of football fans without tickets breached the security cordon around the venue hosting Sunday's Euro 2020 final between England and Italy, according to a Wembley Stadium spokesperson,
További részletek >>


Iran anger at US, European support for opposition group


További részletek >>


Ethiopia's Abiy Ahmed wins election in landslide amid Tigray conflict and voting fraud concerns

Ethiopian Prime Minister Abiy Ahmed's ruling Prosperity Party (PP) overwhelmingly won general elections Saturday, meaning he will stay in power another term, according to CNN affiliate Nation Media Group.
További részletek >>


Szólj hozzá!